Ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου (Agence France-Presse), Φαμπρίς Φρις, ανακοίνωσε σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο ένα σχέδιο για την κατάργηση 125 θέσεων εργασίας μέσα σε διάστημα πέντε ετών, χωρίς όμως αναγκαστικές αποχωρήσεις, στο πλαίσιο μιας μεταρρύθμισης, στόχος της οποίας είναι να εξισορροπήσει τον ισολογισμό της εταιρείας μέχρι το 2021.

Αυτές οι περικοπές θέσεων εργασίας (το 5% του προσωπικού του πρακτορείου στα τέλη του 2017) θα επιτρέψουν, σύμφωνα με τη διοίκηση, να περιοριστεί η αύξηση των δαπανών η οποία, «χωρίς μια βαθιά διορθωτική κίνηση» και, σε συνδυασμό με μια ελαφρά κάμψη των διαφημιστικών εσόδων, θα προκαλούσε έλλειμμα ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το σχέδιο που πρότεινε ο Φις δεν προβλέπει να καλυφθούν οι θέσεις 160 εργαζομένων που θα αποχωρήσουν είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε με την εφαρμογή κινήτρων για εθελούσια αποχώρηση. Θα γίνουν μόνο 35 προσλήψεις. Από τις 125 θέσεις που θα καταργηθούν, οι 85 αφορούν τεχνικό προσωπικό και οι 40 δημοσιογράφους.

Με τα μέτρα αυτά η διεύθυνση θέλει να μειώσει συνολικά κατά 16,5 εκατομμύρια ευρώ τις δαπάνες του Πρακτορείου μέχρι το 2023 – εκ των οποίων 14 εκατομμύρια αφορούν μισθολογικό κόστος.

Παράλληλα, η διοίκηση θέλει να θέσει σε εφαρμογή, στο πλαίσιο του ίδιου σχεδίου, τον στόχο της αύξησης των δραστηριοτήτων της που είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ο Φρις, με σκοπό να αυξήσει κατά 30 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδά του AFP μέσω εμπορικών διαφημίσεων μέσα σε διάστημα πέντε ετών, χάρη σε επενδύσεις στον τομέα της εικόνας (βίντεο, φωτογραφίες κλπ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης