Απίστευτο κι όμως, δυστυχώς είναι αλήθεια… Σύμφωνα με τον «Independent» οι αδίστακτοι δράστες, που χτύπησαν μέσα στον ιερό καθολικό ναό «ντι Ρουβριέ» της ενορίας του Αγίου Στεφάνου, σε προάστιο νότια της Ρουέν, στη Νορμανδία, με το που μπήκαν στο ναό, έπιασαν από το λαιμό πρώτα τον 86χρονο ιερέα και είπαν στις μοναχές να παρακολουθούν την ώρα που θα του έκοβαν την καρωτίδα.

Ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησαν την ίδια ώρα, να μη σταματήσει η λειτουργία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τα.. κατορθώματά τους τα κατέγραφαν με κάμερα από την αρχή έως και το τέλος των οικτρών τους πράξεων.

«Ο Μεγάλος Ιερέας»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε και η αδελφή Ντανιέλε η οποία με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε τη σκηνή του αποκεφαλισμού. «Τον έβαλαν να γονατίσει και λίγο πριν του κόψουν το κεφάλι άρχισαν να ψάλλουν κάτι στα αραβικά. Εμένα μου έμοιαζε σαν ένα είδος θυσίας εμπρός σε ένα βωμό, προς τιμήν της θρησκείας τους». «Ήταν μία φρίκη», σημείωσε για τον «Μεγάλο ιερέα» όπως τον αποκαλούσε ξανά και ξανά.

Για τον ιερέα μίλησαν και απλοί πολίτες που είπαν πως ήταν ένας από τους καλύτερους ανθρώπους και πάντα τους έδινε σημασία και στο πρόσωπό του όπως είπε μία γυναίκα, έβλεπε τη λύση όλων των προβλημάτων της, καθώς ήταν ο πνευματικός της.

«Είναι ήδη Άγιος» 

Ο Πατέρας Ζακ Χάμελ γεννήθηκε το 1930 στην διπλανή πόλη, Νταρνετάλ και χειροτονήθηκε το 1958. Τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν ιερέας στην ενορία της Σεντ Ετιέν.

Η δολοφονία του και μάλιστα με αυτό τον απεχθή τρόπο, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης σε όλο τον κόσμο και ήδη πολλοί είναι αυτοί που προτείνουν στον Πάπα, ο Ιερέας να καταστεί άγιος. Ένας από αυτούς είναι και ο πρόεδρος της ιταλικής περιφέρειας της Λομβαρδίας, ο οποίος ανέβασε σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το εξής μήνυμα: «Πατέρας Ζακ, είσαι πια μάρτυρας της πίστεως».

Εν τω μεταξύ το απόγευμα έγινε γνωστό, ότι ένας από τους δύο δράστες, του φονικού χτυπήματος μέσα σε καθολικό ναό της Βορείου Γαλλίας, έμενε με τους γονείς του δίπλα ακριβώς από την εκκλησία.

Η πληροφορία αυτή δόθηκε από ειδικούς σε θέματα τρομοκρατίας, στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Ένας από τους δράστες, σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται γαλλική πηγή της αστυνομίας, είχε επιχειρήσει να περάσει στη Συρία από τουρκικό έδαφος, εκεί όμως ανεκόπη από τις τουρκικές αρχές.  

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης