Κατηγορίες απαγγέλθηκαν χθες Σάββατο στη νοτιοδυτική Γαλλία εναντίον ενός Σύρου πρόσφυγα 32 ετών για τον βιασμό και τον φόνο μιας 24χρονης γυναίκας, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Ο Σύρος πολιτικός πρόσφυγας αρνείται την ενοχή του. Συνελήφθη την Πέμπτη στο Μον-ντε- Μαρσάν από τη δικαστική αστυνομία αφού στο πτώμα του θύματος εντοπίστηκε «γενετικό υλικό» το οποίο οδήγησε τους αστυνομικούς σε εκείνον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σπίτι του οι ερευνητές βρήκαν αντικείμενα του θύματος, ανάμεσά τους και το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας, ενώ πάνω του ο Σύρος είχε την κάρτα sim της. Ο πρόσφυγας ήταν γνωστός στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη «για βίαιη συμπεριφορά συζυγικής φύσης», επεσήμανε ο εισαγγελέας του Μοντ-ντε- Μαρσάν Ολιβιέ Ζανσόν.

Το πτώμα της 24χρονης Ζοανά Μπλαν εντοπίστηκε την προηγούμενη Κυριακή το πρωί από έναν περαστικό σε υπόγεια διάβαση πεζών κάτω από μία σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Μον-ντε-Μαρσάν με το Σεν Πιερ ντι Μον, όπου η γυναίκα έμενε εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με τον Ζανσόν η νεκροψία έδειξε ότι την είχαν στραγγαλίσει.

Ο βασικός ύποπτος παρουσιάστηκε χθες Σάββατο ενώπιον δικαστηρίου και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «φόνο και βιασμό», ενώ τέθηκε υπό κράτηση, επεσήμανε ο εισαγγελέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις άλλοι άνδρες που ζούσαν στο ίδιο διαμέρισμα με τον Σύρο έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση προκειμένου οι ερευνητές να εξακριβώσουν αν το έγκλημα μπορεί να διαπράχθηκε «από πολλούς δράστες», σύμφωνα με τον Ζανσόν.

Οι άνδρες αυτοί, που κατάγονται από το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία και βρίσκονται στη Γαλλία χωρίς χαρτιά, πρόκειται να απελαθούν, σύμφωνα με τη δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης