Γαλλία: Συνελήφθη 47χρονος για την επίθεση στον οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016, 00:17
Γαλλία: Συνελήφθη 47χρονος για την επίθεση στον οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων
Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν το βράδυ της Παρασκευής έναν 47χρονο άνδρα, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν για την επίθεση σε έναν οίκο ευγηρίας, κοντά στο Μονπελιέ, και τη δολοφονία μιας εργαζόμενης.

Ο 47χρονος συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση και έχει τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε ο εισαγγελέας Κριστόφ Μπαρέ.

Πρόκειται για έναν πατέρα δύο παιδιών που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στο σώμα αλεξιπτωτιστών αλλά δεν ήταν στρατιωτικός καριέρας. Πριν από "πολύ καιρό" είχε εργαστεί στον οίκο ευγηρίας, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες. Το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος και ζούσε κάνοντας διάφορες μικροδουλειές, κυρίως όμως επισκεύαζε ποδήλατα.

Οι αρχές είχαν αποκλείσει από νωρίς την πιθανότητα η επίθεση να συνδέεται με την ισλαμιστική τρομοκρατία και είχαν στρέψει τις έρευνές τους σε πρόσωπα που σχετίζονταν με τον οίκο ευγηρίας. Ένα όχημα που βρέθηκε κοντά στο κτίριο, στο Μονφεριέ-σιρ-Λε, οδήγησε τους αστυνομικούς στον ύποπτο ο οποίος ζει σε ένα διπλανό χωριό, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων.

Ο δράστης της επίθεσης μαχαίρωσε και σκότωσε μια εργαζόμενη. Δεν πείραξε όμως κανέναν από τους 59 ηλικιωμένους πρώην ιεραποστόλους που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Στον οίκο αυτόν ζουν πρώην ιεραπόστολοι της Εταιρείας Αφρικανικών Αποστολών, μιας οργάνωσης Ευρωπαίων, Αφρικανών και Ασιατών Καθολικών ιεραποστόλων που αριθμεί περίπου 1.000 μέλη, ιερείς και λαϊκούς. Οι ηλικιωμένοι, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ανάπηροι, δεν αντιλήφθηκαν καθόλου την επίθεση και "ξύπνησαν όταν επενέβησαν οι αστυνομικοί", ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος του Μονπελιέ, Πιερ-Μαρί Καρέ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016, 00:17