Γαλλία: Συμπλοκές μεταξύ νεαρών και αστυνομικών

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, 14:15
Γαλλία: Συμπλοκές μεταξύ νεαρών και αστυνομικών
Νέες συμπλοκές σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μασί (Εσόν) οι οποίες οδήγησαν σε τρεις προσαγωγές, μετά τον θάνατο ενός εφήβου από την πόλη, ο οποίος προσπαθούσε να διαφύγει από έλεγχο της αστυνομίας οδηγώντας το μηχανάκι του χωρίς να φορά κράνος.

Συγκέντρωση στη μνήμη του νεαρού πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα) ξέσπασαν συμπλοκές ανάμεσα σε περίπου 20 νεαρούς στη συνοικία Μασί Οπερά και τις δυνάμεις της τάξης, σύμφωνα αστυνομική πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Βόμβα μολότοφ εκτοξεύθηκε προς την κατεύθυνση των αστυνομικών, που αποτέλεσαν επίσης στόχο πυροτεχνημάτων και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Δύο νεαροί ηλικίας 21 και 18 ετών προσήχθησαν επειδή εκτόξευσαν πέτρες σε αυτοκίνητα της αστυνομίας. Σύμφωνα με την αστυνομία Ένας τρίτος άνδρας περίπου 30 ετών συνελήφθη ενώ προκαλούσε ζημιές σε ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Τα επεισόδια σταμάτησαν γύρω στις 04:00 το πρωί.

Η κατάσταση είναι τεταμένη από το βράδυ της Παρασκευής στο Μασί μετά τον θάνατο ενός νεαρού κατοίκου 17 ετών στη γειτονική κοινότητα Αντονί (Ο-ντε-Σεν).

Η εισαγγελία της Ναντέρ ανακοίνωσε πως ο έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του αφού συγκρούστηκε με λεωφορείο στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους αστυνομικούς που θέλησαν να ελέγξουν τα στοιχεία του καθώς οδηγούσε το μηχανάκι του χωρίς να φορά κράνος.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, 14:17