Στις συλλήψεις τεσσάρων ατόμων που φέρονται να σχετίζονται με τζιχαντιστικές οργανώσεις προέβησαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικές αρχές στη Γαλλία. Οι συλλήψεις ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ και πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι καθώς και σε περιοχές της Νότιας Γαλλίας.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι στρατολογούν τζιχαντιστές (…) Αυτή τη στιγμή που σας μιλώ έχουν γίνει συλλήψεις στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς και στη νότια Γαλλία» δήλωσε ο Καζνέβ μιλώντας στον ραδιοσταθμό Europe 1 και έκανε λόγο για τέσσερις συλληφθέντες χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ένας 29χρονος Γάλλος με καταγωγή από το Μαγκρέμπ, ο Μεχντί Νεμούς, συνελήφθη στη Μασσαλία, κατά τη διάρκεια αιφινιδιαστικού τελωνειακού ελέγχου σε λεωφορείο προερχόμενο από τις Βρυξέλλες. Ο Νεμούς είχε στην κατοχή του ένα καλάσνικοφ και ένα περίστροφο και είχε επισημανθεί από τις υπηρεσίες εσωτερικών Πληροφοριών επειδή είχε μεταβεί το 2013 στη Συρία.

Οι ερευνητές της αστυνομίας τον συνέδεσαν με το φονικό της 24ης Μαΐου στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ ένας τραυματίας βρίσκεται ακόμη μεταξύ ζωής και θανάτου.

Οι γαλλικές αρχές θεωρούν ότι τουλάχιστον 300 άτομα από τη Γαλλία έχουν φύγει στη Συρία, όπου δραστηριοποιούνται με εκεί οργανώσεις τζιχαντιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης