Ο Εντουάρ Φιλίπ δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης της Γαλλίας, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, ενώ και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του εμφανίζονται πεπεισμένοι για την αποχώρησή του.

«Υπερήφανος για τις 1145 ημέρες του EPhilippePM και ευχαριστώ τον @EmmanuelMacron που τον εμπιστεύτηκε!» έγραψε στο Twitter ο ευρωβουλευτής Ζιλ Μπουαγιέ, στενός φίλος και συνεργάτης του Εντουάρ Φιλίπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εντουάρ Φιλίπ, πρωθυπουργός πιο δημοφιλής από τον Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προέρχεται από τη δεξιά και δεν εντάχθηκε ποτέ στο κόμμα La Republique en Marche του προέδρου Μακρόν.

Το όνομα του νέου πρωθυπουργού αναμένεται εντός των επόμενων ωρών, ενώ η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες και πάντως πριν από την Τετάρτη, οπότε και είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με το περιβάλλον του Εμανουέλ Μακρόν.

Τα ονόματα της υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλί, της προέδρου της περιφέρειας του Παρισιού Βαλερί Πεκρές και του ανώτατου αξιωματούχου που είναι επιφορτισμένος με την εφαρμογή του σχεδίου άρσης του lockdown για την αντιμετώπιση της επιδημίας Codiv-19 Ζαν Καστέξ ακούγονται για τη θέση του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης