Ο νεαρός άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς σε ένα πάρκο στα προάστια του Παρισιού, φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» ενώ χτυπούσε τα θύματά του, όπως αποκάλυψε η εισαγγελέας του Κρετέιγ, που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Ο Νατάν Κ., 22 ετών, σκότωσε έναν άνδρα και τραυμάτισε δύο γυναίκες στο Βιλζουίφ, στα νότια του Παρισιού. Διέπραξε την επίθεση με «ακραία βία» και «ακραία αποφασιστικότητα», χωρίς να σταματήσει να φωνάζει Αλλάχ Ακμπάρ», είπε η εισαγγελέας Λορ Μπεκιό, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον πυροβόλησαν, σκοτώνοντάς τον, αφού δεν υπάκουσε αφού του ζήτησαν κατ’ επανάληψη να πετάξει το μαχαίρι που κρατούσε.

Αρχικά η επίθεση θεωρήθηκε αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου, όμως το βράδυ του Σαββάτου η υπόθεση ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Οι Αρχές θέλουν κυρίως να μάθουν πώς ριζοσπαστικοποιήθηκε ο Νατάν, ο οποίος εξισλαμίστηκε τον Μάιο ή τον Ιούλιο του 2017. Από την παιδική του ηλικία ο νεαρός αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Είχε νοσηλευτεί πολλές φορές και έφυγε από το ίδρυμα που τον φιλοξενούσε τον περασμένο Μάιο. Τον Ιούνιο διέκοψε τη θεραπεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, ο Νατάν Κ. χάρισε τη ζωή στον πρώτο άνθρωπο στον οποίο επιτέθηκε, όταν εκείνος του είπε ότι είναι μουσουλμάνος και του απήγγειλε μια προσευχή στα αραβικά.

Ο νεαρός τότε επιτέθηκε σε ένα ζευγάρι, σκοτώνοντας τον άνδρα και τραυματίζοντας σοβαρά τη γυναίκα, ενώ στη συνέχεια μαχαίρωσε στην πλάτη μια άλλη γυναίκα που έκανε τζόγκινγκ στο πάρκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης