Άλλοι δύο γιατροί έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία από τον κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 15:19
Άλλοι δύο γιατροί έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία από τον κορωνοϊό

Δύο γιατροί που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό πέθαναν αυτό το Σαββατοκύριακο στην ανατολική Γαλλία, αυξάνοντας σε τρεις τους γιατρούς που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από τον COVID-19, ανακοίνωσαν σήμερα συγκλίνουσες πηγές.

Στη Μυλούζη, ένας 66χρονος γυναικολόγος μαιευτήρας, ο Ζαν-Μαρί Μπεγκλ, απεβίωσε από «επιπλοκές» του νέου κορωνοϊού, από τον οποίο προσβλήθηκε από μια από τις ασθενείς του, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κλινική στην οποία «εργαζόταν για 35 χρόνια».

Ο έτερος είναι ένας 60χρονος παθολόγος, ο Σιλβάν Ουελίνγκ, ο οποίος πέθανε στο νοσοκομείο της μικρής πόλης Σεντ-Αβόλτ, όπου είχε εισαχθεί για «αναπνευστικά προβλήματα», δήλωσε ο Ζιλμπέρ Ουεμπέρ, δήμαρχος της κοινότητας όπου ασκούσε το επάγγελμά του ο συγκεκριμένος γιατρός.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε χθες Κυριακή τον πρώτο θάνατο ενός γιατρού που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Αυτός ήταν ένας 67χρονος γιατρός που εργαζόταν στα Επείγοντα Περιστατικά σε νοσοκομείο στην Κομπιένη, βόρεια του Παρισιού, και είχε αναλάβει τους πρώτους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Η κατάσταση εξακολούθησε να επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην περιοχή Γκραντ Εστ της Γαλλίας και ιδιαίτερα στο διαμέρισμα του Άνω Ρήνου, το οποίο έχει μετατραπεί σε μια από τις κύριες εστίες της επιδημίας COVID-19 στη Γαλλία έπειτα από μια μεγάλη συνάθροιση Ευαγγελικών για μια εβδομάδα τον Φεβρουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 15:24