Η Γερουσία της Γαλλίας, το άνω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου, ψήφισε την Τρίτη την κατάργηση νόμου με βάση τον οποίο τιμωρούνται οι πελάτες των ιερόδουλων, ενώ η προσέλκυσή πελατών από τις τελευταίες καθίσταται αδίκημα.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο πρέπει να εγκριθεί και από την Εθνοσυνέλευση (σ.σ. το κάτω σώμα του κοινοβουλίου), για να καταστεί νόμος του γαλλικού κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενες στη «βιομηχανία του έρωτα» έχουν εξοργιστεί με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, θεωρώντας ότι οδηγεί τις δραστηριότητές τους στην παρανομία και τις καθιστά ευάλωτες σε κακοποίηση.

Εκατοντάδες ιερόδουλες, πολλές από τη Λατινική Αμερική και την Κίνα, διοργάνωσαν διαμαρτυρία το Σάββατο κατά της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Οι Γάλλοι γερουσιαστές αναθεώρησαν προηγούμενο νομοσχέδιο που είχε προταθεί στην Εθνοσυνέλευση και βάσει του οποίου, οι πελάτες των ιερόδουλων ήταν υπόλογοι και αντιμετώπιζαν πρόστιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα νομοθεσία, πάντως, αναμένεται να αναθεωρηθεί εκ νέου από την Εθνοσυνέλευση, πριν γίνει νόμος του γαλλικού κράτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης