Ευρύτεροι και εντατικότεροι έλεγχοι πριν και μετά την κυκλοφορία στην αγορά ιατρικών βοηθημάτων είναι αναγκαίοι τόσο στην Γαλλία όσο και στην Ευρώπη, επισημαίνει η Γαλλική Υγειονομική Αρχή στην πρώτη της έκθεση με αφορμή το σκάνδαλο των εμφυτευμάτων στήθους της εταιρείας PIP.

«Η ενίσχυση των ελέγχων θα πρέπει να γίνει σε δύο επίπεδα, εθνικό και κοινοτικό», υπογραμμίζεται στην έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και της γαλλικής Υπηρεσίας Ιατρικών Προϊόντων, η οποία παραδόθηκε στον Γάλλο υπουργό Υγείας Ξαβιέ Μπερτράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως θα αυξηθεί ο αριθμός των επιθεωρητών στην Γαλλία ώστε να πραγματοποιούνται περισσότεροι και πιο αμερόληπτοι έλεγχοι στα εργοστάσια παραγωγής, αλλά και στα ιδρύματα υγείας.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Γαλλία θα διατυπώσει τη θέση της και τις προτάσεις της για την ενίσχυση της ασφάλειας των ιατρικών προϊόντων στο πλαίσιο της αναθεώρησης της σχετικής οδηγίας, επισημαίνουν οι Γάλλοι ειδικοί στην πρώτη έκθεση μετά το σκάνδαλο με τα τοξικά εμφυτεύματα της γαλλικής εταιρείας.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης