Γαλλία: Απελευθέρωσε τους ομήρους και παραδόθηκε ο ένοπλος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020, 20:07
Γαλλία: Απελευθέρωσε τους ομήρους και παραδόθηκε ο ένοπλος

Αίσιο τέλος στο θρίλερ που εξελισσόταν τις τελευταίες ώρες στη Χάβρη της Γαλλίας όταν ένοπλος άνδρας μπήκε σε υποκατάστημα τράπεζας. Ο δράστης κρατούσε σε ομηρεία έξι άτομα τα οποία απελευθέρωσε σταδιακά και αργά το βράδυ της Πέμπτης παραδόθηκε στις Αρχές.

Ο άνδρας πιστεύεται ότι έχει ισλαμιστικούς δεσμούς, σύμφωνα με δύο υψηλόβαθμα στελέχη του σωματείου των αστυνομικών υπαλλήλων.

Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Το ένα από αυτά τα στελέχη είπε ότι ο 34χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία και βρισκόταν στη λίστα των υπό παρακολούθηση υπόπτων. «Τον ταυτοποιήσαμε. Είναι στη λίστα επιτήρησης. Γνωρίζουμε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και ότι πάσχει από σοβαρό ψυχιατρικό νόσημα», είπε ο Ιβ Λεφέμπρ, ο επικεφαλής του αστυνομικού συνδικάτου SGP, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Άλλη πηγή της αστυνομίας είπε ότι ο ένοπλος στηρίζει τον παλαιστινιακό αγώνα και θέλει να καταγγείλει τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στην Παλαιστίνη.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή και καλούσε τους πολίτες να μην πλησιάζουν στη Λεωφόρο Στρασβούργου, στο κέντρο της πόλης.

Η Χάβρη είναι μια πόλη 170.000 κατοίκων και απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού. Ο δήμαρχός της είναι ο Εντουάρ Φιλίπ, ο πρώην πρωθυπουργός που παραιτήθηκε από το αξίωμά του στις αρχές Ιουλίου.

Δείτε τι αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ: 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 06:11