Νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα απαγορεύει στα λιπόσαρκα μοντέλα να εργάζονται στον χώρο της Μόδας, αναμένεται να εγκριθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στη Γαλλία.

Στο εν λόγω νομικό κείμενο προβλέπονται μεταξύ άλλων επιβολή προστίμων και ποινές φυλάκισης έως έξι μήνες σε πρακτορεία και οίκους Μόδας που προχωρούν στις ανάλογες προσλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωση της, η υπουργός Υγείας της ευρωπαϊκής χώρας Μαρισόλ Τουρέν δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV: «Είναι σημαντικό για τα μοντέλα της βιομηχανίας της Μόδας να τρώνε σωστά και να προσέχουν την υγεία τους. (Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι) Αποτελούν πρότυπα καλαισθησίας ιδιαίτερα για τις νέες γυναίκες».

Η διαβούλευση έχει ξεκινήσει στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Η Γαλλία φαίνεται να βαδίζει στον δρόμο που άνοιξαν η Ιταλία, η Ισπανία και το Ισραήλ, χώρες που ήδη από το 2013 έχουν αποκλείσει από τις επιδείξεις Μόδας τα λιπόσαρκα μοντέλα.

Ο συντάκτης των τροπολογιών, Ολιβιέ Βεράν, δήλωσε ότι τα μοντέλα θα πρέπει να επιδεικνύουν μια ιατρική βεβαίωση που θα αποδεικνύει ότι ο δείκτης μάζας σώματος θα είναι τουλάχιστον 18, για μια κοπέλα ύψους 1,75, που αντιστοιχεί περίπου στα 55 κιλά. Ο Βεράν δήλωσε ότι «όλα αυτά γίνονται για να σταματήσουν να βγαίνουν στη δημοσιότητα λιπόσαρκα μοντέλα, ενισχύοντας τη νευρική ανορεξία, καθώς στη Γαλλία υπολογίζονται γύρω στους 40.000 ανθρώπους -στην πλειονότητά τους έφηβοι- που πάσχουν από αυτήν την ασθένεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης