Δικαστήριο στα περίχωρα του Παρισιού καταδίκασε σε έξι μήνες φυλάκιση έναν άνδρα που μαχαίρωσε και σκότωσε έναν σκύλο για εκδίκηση.

Στις 8 Ιανουαρίου μία γυναίκα έκανε βόλτα τον σκύλο της, την Ginger, ένα 8χρονο μαλινουά, στην περιοχή Μπονέιγ-σουρ- Μαρ, 15 χιλιόμετρα από το Παρίσι, όταν ένας άνδρας που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του μαχαίρωσε το ζώο στα πλευρά, με αποτέλεσμα αυτό να πεθάνει λίγα λεπτά αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν σκοτώνεις τον σκύλο κάποιου για να πάρεις εκδίκηση, ασκείς βία στον ιδιοκτήτη του. Αυτό έκριναν οι δικαστές στην Κρετέιγ που καταδίκασαν τον 22χρονο άνδρα σε έναν χρόνο φυλάκιση», με έξι μήνες αναστολή, επεσήμανε ο Πατρίς Γκριγιόν, δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του σκύλου, ο οποίος εκπροσωπούσε και οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων.

Ο 22χρονος οφείλει να καταβάλει και πρόστιμο 3.000 ευρώ στην ιδιοκτήτρια του σκύλου, σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση.

«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε ολοένα και περισσότερες ποινές φυλάκισης για κακοποίηση ζώων. Αυτό αποδεικνύει ότι οι δικαστές κατανοούν τα δικαιώματά τους (των ζώων) και λαμβάνουν υπ’ όψιν τους την κοινή γνώμη» σχολίασε ο Στεφάν Λαμάρ, ο οποίος συμμετείχε στην αγωγή εναντίον του 22χρονου εκ μέρους της Εθνικής Ένωσης για την Υπεράσπιση των Ζώων (Snda).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης