Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν εκ νέου το Μον Σεν Μισέλ σήμερα αφού προχώρησαν σε λήξη του συναγερμού που σήμαναν νωρίτερα λόγω ενός άνδρα που εξαπέλυσε απειλές κατά της αστυνομίας.

Οι τοπικές αρχές προχώρησαν νωρίτερα σε εκκένωση του Μον Σεν Μισέλ, της μικρής νησίδας στις ακτές της Νορμανδίας και ενός από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στη Γαλλία, αφού ιδιοκτήτης μπαρ στην περιοχή άκουσε τον άνδρα να εξαπολύει απειλές, ενώ εισήλθε στο σημείο, γύρω στις 8:30 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, γύρω στις 7:45 τοπική ώρα (8:45 ώρα Ελλάδας), σε λεωφορείο που οδηγεί στο Μον Σεν Μισέλ, ξεναγός ειδοποίησε τη χωροφυλακή ότι ένας άνδρας κατά τη διάρκεια της διαδρομής έκανε απειλητικά σχόλια προς τους αστυνομικούς και τους χωροφύλακες. Το άτομο τέθηκε υπό παρακολούθηση χάρη στις κάμερες της δημοτικής αστυνομίας, πριν εξαφανιστεί, δήλωσε με πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η αστυνομία ερεύνησε την περιοχή αλλά δεν κατάφερε να τον βρει, δήλωσε ο νομάρχης της περιοχής Ζαν-Μαρκ Σαμπάτ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.

Η μετακίνηση των τουριστών προς το σημείο απαγορεύθηκε ενώ το Αβαείο έκλεισε προληπτικά. Όσοι διέμεναν στα ξενοδοχεία απομακρύνθηκαν ήρεμα και χωρίς προβλήματα. Ελικόπτερο της χωροφυλακής πέταγε για ώρα πάνω από το σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα τα σπίτια ελέγχθηκαν, όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι επιθεωρήθηκαν από την αστυνομία», δήλωσε. «Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι έχει φύγει».

«Τέλος της επιχείρησης στο Μον Σεν Μισέλ… Όλοι οι κίνδυνοι στο σημείο αποτράπηκαν», ανέφεραν στο Twitter οι αρχές της περιοχής.

Το Μον Σεν Μισέλ προσελκύει πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες το χρόνο που επισκέπτονται το Αβαείο και άλλα αξιοθέατα και αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της Γαλλίας έξω από το Παρίσι.

Χρήστες του Twitter αναφέρουν πως η εκκένωση του Mont-Saint-Michel έγινε χωρίς κάποιο πρόβλημα αν και με την ανακοίνωση υπήρξε μικρή αναστάτωση.

Δεν υπήρξε κάποια αναφορά για τραυματίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης