Παρά τη μαζική κινητοποίηση, οι γαλλικές Αρχές αρνήθηκαν σήμερα το αίτημα μιας 10χρονης από την Ακτή Ελεφαντοστού να παραμείνει στη Γαλλία και να μην απελαθεί στην Ιταλία.

Στις 12 Νοεμβρίου, η Σαμίρα και ο πατέρας της, που έφτασαν στη Γαλλία τον περασμένο Ιανουάριο, θα απελαθούν στη Βενετία, με βάση τον «κανονισμό του Δουβλίνου» που ορίζει ότι η εξέταση της αίτησης ασύλου διενεργείται από τη χώρα πρώτης εισόδου στην Ευρώπη – στη συγκεκριμένη περίπτωση, η χώρα αυτή είναι η Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ιταλικές αρχές δέχτηκαν την επιστροφή τους», εξήγησε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το κορίτσι είχε φύγει μαζί με τους γονείς της από την Ακτή Ελεφαντοστού για να μην υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή Ραφαέλ Γκλυκσμάν, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να ακυρωθεί η απέλαση της οικογένειας. Η μητέρα της 10χρονης έχασε τη ζωή της κατά το διάπλου της Μεσογείου. Η απόφαση πλέον «είναι στα χέρια του προέδρου της Δημοκρατίας», εξήγησε ο Γκλυκσμάν. «Απομένουν τρεις ημέρες. Ανά πάσα στιγμή η πολιτική εξουσία μπορεί να αποφασίσει να μην απελάσει το παιδί», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης