Οικολόγοι διαδηλωτές πασάλειψαν τη γυάλινη Πυραμίδα του Λούβρου με μελάσα, στο πλαίσιο μιας διαμαρτυρίας κατά των καταστροφικών για το περιβάλλον, όπως λένε, δραστηριοτήτων της πετρελαϊκής εταιρείας χορηγού του μουσείου Total.

Ντυμένοι στα μαύρα, οι ακτιβιστές μέλη το κινήματος «Ας Ελευθερώσουμε το Λούβρο» γέμισαν με βρόμικα αποτυπώματα παλάμης την περίφημη πυραμίδα, ένα δημοφιλές αξιοθέατο του Παρισιού, μπροστά στα γεμάτα περιέργεια βλέμματα των τουριστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Total είναι χορηγός του Λούβρου τα τελευταία χρόνια, αναφέρεται στον ιστότοπο του μουσείου. Μεταξύ άλλων, έχει κάνει δωρεές για την ανακαίνιση της Γκαλερί Apollo και τη δημιουργία του τμήματος Ισλαμικών Τεχνών.

Οι διαδηλωτές βούτηξαν τα χέρια τους σε σάκους με μελάσα, προτού λερώσουν με αυτή την Πυραμίδα, προκειμένου να καταγγείλουν αυτό που αποκαλούν «τα ρυπαρά χέρια» της Total.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα αποτυπώματα των χεριών πάνω στην Πυραμίδα μπορούν να καθαριστούν εύκολα, ενώ το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Total δεν είναι εύκολο να καθαριστεί» δήλωσε η Βικτουάρ, μία εκ των διαδηλωτών.

Άλλος ένας διαδηλωτής, ο Κεστέρ Λοβέλ είπε στο Reuters: «Ένα πολιτιστικό ίδρυμα δεν θα πρέπει να παίρνει χρήματα από μια πολυεθνική εταιρεία που συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο το κλίμα, να ρυπαίνει το κλίμα και να αφήνει ένα τόσο ρυπαρό αποτύπωμα στη Γη».

«Αν και δεν είμαστε ο βασικός χορηγός του Λούβρου, είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του εμβληματικού αυτού ιδρύματος» τονίζει, από την πλευρά της, η Total σε μια ανακοίνωση στο Reuters.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης