Αναβρασμός επικρατεί στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση ερασιτεχνικού video που δείχνει κιβώτια με αμερικανικά όπλα να βρίσκονται στα χέρια μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Εφόσον κάτι τέτοιο αποδειχτεί ότι ισχύει, τότε θα πρόκειται για… γκάφα ολκής της Ουάσινγκτον, από τη στιγμή που οι εναέριες ρίψεις πολεμοφοδίων γίνονται μέσω συστημάτος ακριβείας και υπερσύγχρονων ραντάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στο ερασιτεχνικό video παρουσιάζεται ένας τζιχαντιστής να ανοίγει κιβώτια γεμάτα με όπλα… made in USA, τα οποία προορίζονταν για Κούρδους μαχητέςΣύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Associated Press, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, τα όπλα αυτά είχαν προορισμό τους Κούρδους που μάχονται κατά των τζιχαντιστών, ωστόσο για λόγους που εξετάζονται, κατέληξαν στα χέρια δυνάμεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Στο video διακρίνεται ένας τζιχαντιστής να εξετάζει κιβώτια, τα οποία είναι συνδεδεμένα με αλεξίπτωτο. Ανοίγοντας το καπάκι, διαπιστώνει πως μέσα βρίσκονται όπλα… made in USA. Το περιστατικό συνέβη πολύ κοντά στην πόλη Κομπανί, πεδίο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου και Κούρδους στρατιώτες.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανακοίνωσε πως έχει δοθεί εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ παραδέχτηκε πως ένα από τα φορτία που προορίζονταν για τους Κούρδους, συνεχίζει να αγνοείται. Από τη μεριά της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ δήλωσε ότι «αξιωματούχοι των ΗΠΑ είδαν το video, αλλά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα του, καθώς υπάρχει προφανώς μια σειρά ψευδών πληροφοριών, κυρίως προπαγάνδας στο διαδίκτυο και αυτό το οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να ανήκει σε αυτήν την κατηγορία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίμαχο video

Στην αντεπίθεση οι τζιχαντιστές

Εν τω μεταξύ, οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στην κουρδική πόλη Κομπανί στη Συρία και σε μια άλλη πόλη στο Ιράκ, που βρίσκεται επίσης υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων, οι οποίες δυσκολεύονται να αναχαιτίσουν την επέλασή τους, παρά τη διεθνή στήριξη.

Νέες επιθέσεις κατά θέσεων Κούρδων μαχητών εξαπέλυσαν τα ξημερώματα δυνάμεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο ΚομπανίΣτο Κομπάνι, λίγα χιλιόμετρα από την τουρκική μεθόριο, ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πραγματοποίησε πολλές επιδρομές, προκειμένου να βοηθήσει τις χερσαίες δυνάμεις πριν από τα ξημερώματα της Τετάρτης, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έπειτα από μία νέα επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Χαλιφάτο, σποραδικές μάχες εκτυλίχθηκαν στο ανατολικό Κομπανί, στη βόρεια Συρία. «Το Ισλαμικό Χαλιφάτο προσπάθησε να προελάσει ορμητικά στα κεντρικά και στον βορρά, κοντά στην Τουρκία, ενώ σημειώθηκαν δύο επιθέσεις καμικάζι» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα αξιωματούχος στο Κομπανί, ο Ίντρις Νάσεν, που έχει διαφύγει στην Τουρκία.

Στις μάχες σκοτώθηκαν 17 μαχητές στις τάξεις των τζιχαντιστών και πέντε από την πλευρά των Κούρδων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.Παράλληλα, στο γειτονικό Ιράκ, οι τζιχαντιστές έχουν κερδίσει έδαφος προς τον βορρά και επιτέθηκαν εναντίον της πόλης Κάρα Τάπα, 50 χιλιόμετρα περίπου από τα σύνορα με το Ιράν. Περίπου 9.000 άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν, σύμφωνα με μια πηγή στην περιοχή.

«Έχουμε ζητήσει μία αεροπορική στήριξη εκ μέρους του διεθνούς συνασπισμού» δήλωσε ένας αξιωματικός του στρατού στον τομέα αυτόν.

Διαβάστε επίσης:
Υποχωρούν οι τζιχαντιστές, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014, 12:06

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης