Γκ. Έτινγκερ: Να ενισχυθεί η Frontex κατά 5.000-8.000 υπαλλήλους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016, 09:41
Γκ. Έτινγκερ: Να ενισχυθεί η Frontex κατά 5.000-8.000 υπαλλήλους
Ο επίτροπος της Ε.Ε. για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία επικροτεί το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου και τη συνεχιζόμενη αναστολή της συνθήκης Σένγκεν στις χώρες οι οποίες συμμετέχουν. «Η Ευρώπη αντλεί τα σωστά διδάγματα από τις εμπειρίες των τελευταίων χρόνων» δήλωσε ο Γκίντερ Έτινγκερ στην εφημερίδα «Rheinische Post» της Δευτέρας.

Οι κανόνες του Δουβλίνου και του Σένγκεν ήταν «κανόνες για μια κανονική γειτονία», όταν δηλαδή ακόμα ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου ανερχόταν συνολικά σε μερικές δεκάδες χιλιάδες σε όλη την Ευρώπη.

«Λόγω του πολέμου στη Συρία η κατάσταση όμως στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αλλάξει. Γι' αυτό ήταν απλώς φυσική συνέπεια να αποχαιρετήσει η Ευρώπη το Δουβλίνο και το Σένγκεν» επεσήμανε.

Η κουλτούρα της φιλοξενίας όμως κατά βάση δεν τελείωσε, πρόσθεσε ο Γερμανός επίτροπος. «Θα εξακολουθήσουμε να δεχόμαστε πρόσφυγες από χώρες όπου γίνεται εμφύλιος πόλεμος, αλλά ο στόχος μας πρέπει να είναι να μη φτάσει ο αριθμός τους στα περυσινά μεγέθη» τόνισε.

Ο Έτινγκερ δήλωσε επίσης ότι θεωρεί αναγκαία την αύξηση των υπαλλήλων της Frontex κατά 5.000-8.000, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016, 09:48