Δύο φρεγάτες εξοπλισμένες με το πυραυλικό σύστημα Kalibr, που είναι αντίστοιχο των αμερικανικών πυραύλων Κρουζ, στέλνει εσπευσμένα η Ρωσία στα παράλια της Συρίας από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Το πρωί της Παρασκευής το ρωσικό επιτελείο στη Μόσχα ανακοίνωσε πως οι Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο νότιο Ιντλίμπ δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί σύμφωνα με τις υφιστάμενες συντεταγμένες που είχαν στα χέρια τους οι Ρώσοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μόσχα επιμένει πως η Άγκυρα δεν ενημέρωσε ποτέ και κανέναν για τη μεταφορά Τούρκων στρατιωτών σε αυτό το σημείο. Ο βομβαρδισμός των τουρκικών θέσεων σημειώθηκε στην τοποθεσία Μπιλ Γιουν, νοτιοδυτικά της κωμόπολης Σερακέμπ επί του κόμβου που συνδέει τους δύο αυτοκινητοδρόμους Μ4 και Μ5 της Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από νοσοκομεία στη νότια Τουρκία, οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες πρέπει να είναι πολύ περισσότεροι, αλλά το ελεγχόμενο σύστημα των τουρκικών ΜΜΕ από το καθεστώς Ερντογάν δεν επιτρέπει τη δημοσίευση των πραγματικών ειδήσεων. Ήδη παρατηρείται από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Νέες πληροφορίες την Παρασκευή το πρωί αναφέρουν πως έχουν «πέσει» Facebook και Twitter στη χώρα αυτή.

Εν τω μεταξύ, ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της άνω βουλής της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Ντζαμπάροφο, προειδοποίησε σήμερα ότι μία ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ της Συρίας από την πλευρά της Τουρκίας θα έχει άσχημο τέλος για την Άγκυρα, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Zougla newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης