Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα αμερικανικά Μέσα, μετά τη μήνυση του CNN εναντίον του προέδρου Τραμπ (κι άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων) για την αφαίρεση της διαπίστευσης του ανταποκριτή του Τζιμ Ακόστα στον Λευκό Οίκο.
Ο τηλεπαρουσιαστής του Fox News, Tucker Carlson, εξαπέλυσε επίθεση στο CNN, υποστηρίζοντας πως «ενώ μηνύει τον Λευκό Οίκο με πρόφαση την ελευθερία του λόγου, αποσιωπά τις εναντίον του επικρίσεις».
Οι επεισοδιακοί διάλογοι του Ακόστα με τον πρόεδρο Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης εβδομάδας έκαναν τον γύρο του κόσμου και είχαν ως αποτέλεσμα να αφαιρεθεί η διαπίστευση του Ακόστα στον Λευκό Οίκο.

Από τις κατηγορίες που εκτόξευσε η εκπρόσωπος του προέδρου Τραμπ Sarah Huckabee Sanders ήταν πως ο Ακόστα αντιστάθηκε στην προσπάθεια της υπαλλήλου του Λευκού Οίκου να του αφαιρέσει το μικρόφωνο.

Η Sanders επίσης κατηγόρησε το CNN ότι «έκανε το παν» ώστε να «εξαφανισθεί από το διαδίκτυο» ο ανταποκριτής των Ρεπουμπλικανών, Alex Jones, αφαιρώντας από μερικές γνωστές εταιρείες όπως η Nike και η Acer την πρόσβαση στον τηλεοπτικό σταθμό. Κι αυτό επειδή οι εν λόγω εταιρείες προωθούσαν τις αναρτήσεις του Jones στο YouTube, στο Facebook και στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Tucker Carlson υπενθύμισε ακόμη πως «διόλου υπέρ της ελευθερίας του λόγου ήταν η υποστήριξη από το CNN της κυβερνητικής απόφασης να τεθεί υπό επιτροπεία το RT America».

«Το να κατατάσσεις κάποια Μέσα σε ”ξένους πράκτορες” είναι επικίνδυνη πρακτική και περιορίζει τον χώρο όπου μπορούν να κινηθούν ελεύθερα» είπε ο Carlson.

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης