«Ένα δεύτερο μήνυμα για την Αμερική», είναι ο τίτλος του δεύτερου βίντεο του Ισλαμικού Κράτους που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και στο οποίο οι τζιχαντιστές στέλνουν τα μηνύματά τους στον Πρόεδρο της Αμερικής αποκεφαλίζοντας έναν ακόμη δημοσιογράφο τον Στίβεν Σότλοφ.

Στο βίντεο μάλιστα, αναφέρεται και ο επόμενος στόχος των τζιχαντιστών. Συγκεκριμένα, στο τέλος του εν λόγω βίντεο, απειλούν πως το επόμενο θύμα θα είναι ένας Βρετανός όμηρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα στοιχεία λοιπόν που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν πως ο επόμενος στόχος της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» είναι ο αποκεφαλισμός ενός Βρετανού, αυτή τη φορά, εν ονόματι David Cawthorne Haines. Ο Βρετανός David Cawthorne Haines απήχθη τον περασμένο Μάρτιο κοντά στο στρατόπεδο προσφύγων Atmeh στα τουρκικά σύνορα με την βόρεια συριακή επαρχία Idlib.

Ο Haines έχει δύο κόρες, μία 17 ετών από τον πρώτο του γάμο και μία 4 ετών από τη δεύτερη σύζυγό του, που κατάγεται από την Κροατία. Η μεγαλύτερη κόρη του ανέφερε ότι το καλύτερο νέο που θα ήθελε να ακούσει είναι η απελευθέρωση του πατέρα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύζυγος του 44χρονου ομήρου ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες του συζύγου της και της κόρης τους και δήλωσε ότι «αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι «όλη της η ζωή».

Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι ο Βρετανός όμηρος μπορεί να είναι ήδη νεκρός και να δολοφονήθηκε ταυτόχρονα με τους άλλους δύο ομήρους. Και τα δύο βίντεο έχουν γυριστεί στην ίδια τοποθεσία και ανώνυμες κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι αποκεφαλισμοί έγιναν ο ένας μετά τον άλλον, απλά η ISIS δημοσιεύει τα βίντεο ανά διαστήματα για να αυξήσει τον αντίκτυπό τους.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης