Μνήμες ξυπνούν οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το FBI και αποτυπώνουν τα όσα συνέβησαν λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 από την αλ Κάιντα.

Στις φωτογραφίες φαίνεται ό,τι έχει απομείνει από το αμερικανικό αεροσκάφος (της πτήσης 77) που έπεσε στο Πεντάγωνο και συγκεκριμένα στον νότιο πύργο, σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εικόνες-σοκ φαίνονται οι πυροσβέστες που προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά στο σημείο και οι πράκτορες του FBI που συλλέγουν ευρήματα για τη μετέπειτα έρευνα, χωρίς να γνωρίζουν εκείνη τη στιγμή αν θα υπάρξει κι άλλο τρομοκρατικό χτύπημα. Ακόμη, εναέρια πλάνα δείχνουν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής, με τους πράκτορες να περπατούν κυριολεκτικά μέσα στα συντρίμμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν περίπου 09.00 το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όταν στην πτήση 77 των American Airlines εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να συντριβεί περίπου μία ώρα μετά στο Πεντάγωνο και 189 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Από τα 189 άτομα που σκοτώθηκαν, τα 64 ήταν οι επιβάτες του αεροπλάνου και τα 125 εργάζονταν στις εγκαταστάσεις του Πενταγώνου, μία ανάσα μακριά από τον Λευκό Οίκο.

Το αεροπλάνο συνετρίβη ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο, δημιουργώντας μία τρύπα περίπου 6 μέτρα πλάτος και 30 μέτρα βάθος.

Μάλιστα, η καταστροφή ήταν συγκλονιστική, με τους πυροσβέστες να χρειάζονται μέρες για να σβήσουν εντελώς τη φωτιά στο εσωτερικό του κτηρίου.

Οι 27 εικόνες δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του FBI με τίτλο «Εικόνες από την επίθεση και έρευνα της 11ης Σεπτεμβρίου».

Πηγή φώτο: FBI

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης