Στο συριακό έδαφος βρίσκεται, από τις 8 Ιανουαρίου, η καταζητούμενη σύντροφος του νεκρού Αμεντί Κουλιμπαλί, Χαγιάτ Μπουμεντιέν, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, η Μπουμεντιέν έφτασε στις 2 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, μέσω Μαδρίτης και διέμεινε σε ξενοδοχείο, γεγονός που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς περί συμμετοχής της στην ομηρία που σημειώθηκε στο εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Τσαβούσογλου, η Μπουμεντιέν έφυγε για τη Συρία όταν η Αστυνομία αναζητούσε ακόμη τους δράστες.

«Εισήλθε στην Τουρκία στις 2 Ιανουαρίου προερχόμενη από τη Μαδρίτη. Υπάρχει οπτικό υλικό που την εμφανίζει στο αεροδρόμιο. Στη συνέχεια κατέλυσε μαζί με ένα ακόμη άτομο σε ξενοδοχείο στο Καντίκιοϊ (περιοχή που βρίσκεται στον ασιατικό τομέα της Κωνσταντινούπολης). Έπειτα πέρασε στη Συρία στις 8 Ιανουαρίου», υπογράμμισε ο Τσαβούσογλου, επισημαίνοντας ότι αυτό προκύπτει από τις τηλεφωνικές της συνομιλίες.

Σύμφωνα με πηγή ασφαλείας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο το Σάββατο, η 26χρονη Μπουμεντιέν δεν χρησιμοποίησε ποτέ το εισιτήριο μετ’ επιστροφής Μαδρίτη – Παρίσι που είχε στην κατοχή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γαλλική Αστυνομία περιγράφει την Μπουμεντιέν ως «οπλισμένη και επικίνδυνη».

Όπως υποστήριξε ο Τσαβούσογλου, η Τουρκία ενημέρωσε άμεσα τις γαλλικές Αρχές, μόλις εντόπισε τα ίχνη της Μπουμεντιέν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης