Φως στα αίτια της συντριβής του Boeing στην Ουκρανία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014, 10:51
Φως στα αίτια της συντριβής του Boeing στην Ουκρανία
Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί σήμερα μια πρώτη έκθεση για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνετρίβη το Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία.

Η ολλανδική Υπηρεσία Ερευνών για την Ασφάλεια (Onderzoeksraad Voor Veiligheid, OVV) που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της διεθνούς έρευνας δήλωσε ότι η έκθεση αυτή, η οποία θα είναι προσωρινή, «θα παρουσιάσει πληροφορίες για τα πραγματικά γεγονότα βασισμένες στις πηγές που ήταν διαθέσιμες στους ερευνητές».

«Τους επόμενους μήνες θα είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί η έρευνα πριν εκδοθεί το οριστικό πόρισμα. Η OVV αναμένει ότι θα δημοσιεύσει το οριστικό πόρισμα περίπου έναν χρόνο μετά τη συντριβή» προστίθεται στην ανακοίνωση της OVV.

Υπενθυμίζεται ότι το Boeing 777 της Malaysia Airlines, το οποίο εκτελούσε την πτήση από την Ολλανδία στη Μαλαισία και μετέφερε 298 επιβαίνοντες -ανάμεσά τους 193 Ολλανδοί υπήκοοι- εξερράγη εν πτήσει και συνετρίβη την 17η Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία.

Οι διεθνείς συμφωνίες προβλέπουν υπό κανονικές συνθήκες την έκδοση ενός προκαταρκτικού πορίσματος μέσα σε 30 ημέρες έπειτα από μια αεροπορική τραγωδία, αλλά «η περίπλοκη κατάσταση» στην Ουκρανία καθυστέρησε το έργο των ερευνητών.

Τα στελέχη της OVV δεν κατέστη δυνατό να μεταβούν στον τόπο της καταστροφής, όπου η αναζήτηση για σορούς ή ανθρώπινα υπολείμματα, υπάρχοντα των θυμάτων και συντρίμμια του αεροπλάνου διακόπηκε λόγω των μαχών ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους ρωσόφωνους αντάρτες.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014, 10:51