Φονική κακοκαιρία στα νησιά Φίτζι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Απριλίου 2012, 11:11
Φονική κακοκαιρία στα νησιά Φίτζι
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξαν σήμερα οι αρχέςστα νησιά Φίτζι και ζήτησαν από τις αεροπορικές εταιρίες να μην μεταφέρουν στο έδαφός τους τουρίστες λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που πλήττουν το αρχιπέλαγος του νοτίου Ειρηνικού.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και σχεδόν 5.000 κάτοικοι έχουν καταφύγει σε κέντρα φιλοξενίας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των αφιχθέντων. Οι δρόμοι για το διεθνές αεροδρόμιο στο Νάντι έχουν αποκλειστεί και, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι ραγδαίες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τουλάχιστον την ερχόμενη Τρίτη.

Το αίτημα προς τις αεροπορικές εταιρίες λήφθηκε «με βαριά καρδιά από την κυβέρνηση που θέλει να εγγυάται την ασφάλεια των ξένων επισκεπτών και των πολιτών των Φίτζι που βρίσκονται στο εξωτερικό και θέλουν να έρθουν», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Αϊγιάζ Σαγιεντ-Χαϊγιούμ.

Οι εθνικές αερογραμμές Air Pacific ανακοίνωσαν ότι ακύρωσαν όλες τις πτήσεις τους με προορισμό τα νησιά Φίτζι και διατήρησαν μερικές πτήσεις αναχώρησης, για τους ταξιδιώτες που ήδη βρίσκονται στο διεθνές αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το διευθυντή των αεροδρομίων των Φίτζι, εκατοντάδες ξένοι περιμένουν στο αεροδρόμιο και άλλοι πολλοί αποκλείσθηκαν ενώ κατευθύνονταν εκεί.

Το κέντρο της πόλης Νάντι δεν είναι προσβάσιμο, καθώς έχει πλημμυρίσει μετά την υπερχείλιση ποταμού σε γειτονική πόλη.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Απριλίου 2012, 11:11