Ισχυρή αμμοθύελλα σάρωσε την Τρίτη περιοχές της Μέσης Ανατολής με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι να νοσηλευτούν στον Λίβανο. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν τον πόλεμο και τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετεωρολογική υπηρεσία του Λιβάνου ανακοίνωσε πως η αμμοθύελλα θα συνεχιστεί μέχρι αύριο με την υγρασία να φθάνει το 65% με 85%Σύννεφα σκόνης κάλυψαν επίσης το Ισραήλ, την Ιορδανία καθώς και την Κύπρο, όπου η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινο επίπεδο συναγερμού

Παράλληλα στη Συρία τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν λιγότερες αεροπορικές επιδρομές καθώς η καταιγίδα κάλυψε τον ουρανό, δήλωσε ο Ράμι Αμπντουλραχμάν από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν ηλεκτρονικά φωτογραφίες που δείχνουν τεράστια σύννεφα με σκόνη. Θύελλες που συνοδεύονται από σκόνη πλήττουν συχνά τη Μέση Ανατολή στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά επικεντρώνονται στο Ιράκ και στην περιοχή του Κόλπου όπου σύννεφα άμμου μαζεύονται πάνω από άνυδρες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της αμμοθύελλας και 750 άλλοι νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα.

Προειδοποίησε επιπλέον τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, ιδίως όσοι έχουν προβλήματα υγείας, οι έγκυες και οι ηλικιωμένοι και όταν βγαίνουν έξω να φορούν απαραίτητα μάσκα. 


 
Η ορατότητα περιορίστηκε σε μερικές εκατοντάδες μέτρα δίπλα στη θάλασσα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό όπου η υγρασία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Πολλοί εργάτες φορούσαν σήμερα χειρουργικές μάσκες.

Στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου τα καταστήματα και τα εστιατόρια παρέμειναν κλειστά λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Ο Ερυθρός Σταυρός στον Λίβανο ανέφερε ότι 130 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα στην ανατολική Κοιλάδα Μπεκάα και στη βόρεια επαρχία Ακάρ χθες και σήμερα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία του Λιβάνου ανακοίνωσε πως η αμμοθύελλα θα συνεχιστεί μέχρι αύριο με την υγρασία να φθάνει το 65% με 85%, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων NNA. Η σκόνη θα αρχίσει να διαλύεται το βράδυ της Τετάρτης, πρόσθεσε.

Οι ισραηλινές υγειονομικές αρχές προειδοποίησαν τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τις εγκύους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και τα σχολεία έλαβαν οδηγίες οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα να γίνεται στο εσωτερικό των σχολικών συγκροτημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης