Οι τουρίστες από τις ΗΠΑ θα έχουν τους προσεχείς μήνες το δικαίωμα να επισκέπτονται τις χώρες μέλη της Ε.Ε., με την προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί για τον COVID-19, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο συνέντευξής της που δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή στην εφημερίδα The New York Times.

«Οι Αμερικανοί, εξ όσων γνωρίζω, χρησιμοποιούν εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA)» εξήγησε. «Αυτό θα επιτρέψει ελευθερία κίνησης, τα ταξίδια προς την ΕΕ» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα πράγμα είναι σαφές: τα 27 κράτη μέλη θα αποδέχονται, χωρίς όρους, όλους όσοι έχουν ανοσοποιηθεί με εμβόλια εγκεκριμένα από τον EMA» διαβεβαίωσε η κυρία Φον ντερ Λάιεν τη νεοϋορκέζικη εφημερίδα.

Η πρόεδρος της Κομισιόν δεν αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα, όμως οι Τάιμς σημείωσαν πως οι νέοι κανόνες αναμένεται να εφαρμοστούν το καλοκαίρι, καθώς η εκστρατεία ανοσοποίησης εντείνεται στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο EMA έχει εγκρίνει και τα τρία εμβόλια που χορηγούνται στις ΗΠΑ, της Moderna, των Pfizer/BioNTech και της Johnson & Johnson.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνοντας την «τεράστια πρόοδο» στις ΗΠΑ, η κα. Φον ντερ Λάιεν εκτίμησε πως η χώρα αυτή οδεύει να έχει ανοσοποιήσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού της έως τα μέσα Ιουνίου.

Η επανέναρξη των ταξιδιών θα εξαρτηθεί «από την επιδημιολογική κατάσταση, όμως τα πράγματα βελτιώνονται στις ΗΠΑ, και το ίδιο θα γίνει, ελπίζουμε, στην Ε.Ε.», πρόσθεσε.

Η Ε.Ε. πρακτικά ανέστειλε όλες τις μετακινήσεις που δεν κρίνονται απόλυτα απαραίτητες πριν από έναν χρόνο και πλέον.

Η πανδημία σάρωσε τον τομέα του τουρισμού στη Γηραιά Ήπειρο.

Οι χώρες μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν αυτόν τον μήνα να προωθήσουν τα επιλεγόμενα «διαβατήρια εμβολιασμού», δηλαδή τις ταξιδιωτικές άδειες που θα επιτρέπουν σε ανθρώπους που διαθέτουν πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του COVID-19, έχουν αναρρώσει από μόλυνση ή είναι εφοδιασμένοι με αρνητικά τεστ να ταξιδεύουν ευκολότερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης