Η Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Τράπεζας Κύπρου σε «B-» από «CCC» και της Ελληνικής Τράπεζας σε «B» από «B-», με το outlook να είναι σταθερό.

Οι κινήσεις αυτές αντανακλούν την προσδοκία της Fitch ότι κάποια βελτίωση στο οικονομικό περιβάλλον της Κύπρου και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στο πτωχευτικό πλαίσιο θα στηρίξουν τις προσπάθειες των τραπεζών να διαχειριστούν και να μειώσουν τους πολύ υψηλούς όγκους των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να ενισχύσουν τις ανακτήσεις, αναφέρει στην ανάλυση του οίκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επενδυτική εμπιστοσύνη επίσης βελτιώνεται μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής και οι καταθέσεις στο σύστημα έχουν παραμείνει σταθερές σε γενικές γραμμές από την πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων τον Απρίλιο του 2015, προσθέτει.

Η Fitch σημειώνει ωστόσο ότι οι δύο τράπεζες παραμένουν αρκετά χαμηλότερα της επενδυτικής βαθμίδας κυρίως επειδή η κεφαλαιοποίηση τους είναι ευάλωτη στην αδύναμη ποιότητα του ενεργητικού. Η ικανότητα εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίου είναι επίσης αδύναμη, εκτιμά ο οίκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης