Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Φινλανδίας (VR) ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα τη διακοπή όλων των δρομολογίων προς και από τη Ρωσία, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Νωρίτερα σήμερα, οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν ότι οι αποστολές εμπορευμάτων προς τη Φινλανδία είχαν σταματήσει από το Σάββατο, αφού η VR Group είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχόταν εμπορευματικές αμαξοστοιχίες λόγω των οικονομικών κυρώσεων. Μάλιστα, στη ρωσική ανακοίνωση υπογραμμιζόταν ότι η Μόσχα βρίσκεται σε συνομιλίες με το Πεκίνο για την αποστολή πρόσθετων εμπορευματικών αμαξοστοιχιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει την οργή της Δύσης, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ να επιβάλλουν σκληρές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Τουλάχιστον 1.119 πολίτες έχουν βρει τον θάνατο και άλλοι 1.790 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, που επισημαίνει ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος.

Περισσότεροι από 3,82 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους, αναζητώντας καταφύγιο σε γειτονικές χώρες, ενώ εκατομμύρια είναι οι εκτοπισμένοι που παραμένουν στο ουκρανικό έδαφος, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης