Αιφνιδιαστική έρευνα στο διαμέρισμα της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στο Παρίσι πραγματοποίησαν οι γαλλικές αρχές, σχετικά με την υπόθεση του γάλλου επιχειρηματία και προσωπικού φίλου του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, Μπερνάρ Ταπί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη διεξαγωγή των ερευνών επιβεβαίωσε στο Reuters o δικηγόρος της Κριστίν Λανγκάρντ. «Αυτή η έρευνα θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί η αλήθεια, που θα συμβάλει στο να απαλλαγεί η πελάτης μου από οποιαδήποτε ποινική ενοχή», είπε ο Ιβ Ρεπικέ.

Η γαλλική αστυνομία ερευνά καταγγελίες ότι η Κριστίν Λαγκάρντ, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί, είχε εγκρίνει παρανόμως διακανονισμό ύψους 285 εκατ. ευρώ υπέρ του Μπερνάρ Ταπί, ο οποίος ήταν και προσωπικός φίλος του Προέδρου.

Τον Αύγουστο του 2011 άρχισε έρευνα εις βάρος της Κριστίν Λαγάρντ ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, του μοναδικού δικαστηρίου στη Γαλλία που μπορεί να δικάζει υπουργούς για τις ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να διαλευκανθεί ο ρόλος της στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιανουάριο η αστυνομία ερεύνησε την οικία του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, καθώς και ενός πρώην συνεργάτη της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στο πλαίσιο της έρευνας για τον ρόλο της στην υπόθεση Ταπί.

Η αστυνομία ερεύνησε την οικία του Μπερνάρ Ταπί, αλλά και του Στεφάν Ρισάρ, νυν προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλου της France Telecom και πρώην διευθυντή του γραφείου της Λαγκάρντ όταν εκείνη ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας (2007-2011), έγινε γνωστό από πηγή που γνωρίζει την υπόθεση και η οποία επιβεβαιώνει μια πληροφορία που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Le Monde.

Πηγή: lemonde.fr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης