Οι Φιλιππίνες παρέλαβαν το πρώτο φορτίο με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά της Covid-19, όπως ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο.

Οι 15.000 δόσεις του εμβολίου που έχει αναπτύξει το ρωσικό ινστιτούτο Gamaleya θα χρησιμοποιηθούν σε τέσσερις πόλεις, στην περιοχή της πρωτεύουσας Μανίλα, όπου και βρίσκεται η μεγαλύτερη εστία εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φορτίο αναμένονταν να φτάσει στις 25 Απριλίου, αλλά η αποστολή του καθυστέρησε για διαχειριστικούς λόγους.

Οι Φιλιππίνες διαπραγματεύονται την αγορά 20 εκατομμυρίων δόσεων του ίδιου εμβολίου, στο πλαίσιο του στόχου που έχει τεθεί για τον εμβολιασμού περισσότερων από 70 εκατομμυρίων ενηλίκων, μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Μέχρι στιγμής, έχουν παραληφθεί 4,4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, με ποσοστό 86% από τις οποίες, να προέρχεται από την κινεζική Sinovac Biotech και το υπόλοιπο ποσοστό να καλύπτεται από το εμβόλιο της AstraZeneca, μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας COVAX.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες από 1,8 εκατομμύρια δόσεις είχαν διατεθεί μέχρι την 27η Απριλίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται αντιμέτωπες με μία από τις χειρότερες εξάρσεις μετάδοσης της Covid-19 στην Ασία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης