Φίλες στη ζωή και στον θάνατο…

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, 15:39
Φίλες στη ζωή και στον θάνατο…
Την τελευταία τους πνοή άφησαν το βράδυ της Δευτέρας, στον οίκο ευγηρίας όπου φιλοξενούνταν, η Αλμπέρτα Φαμπρίς και η Τερέζα Γκρατσιάνι.

Οι δύο φίλες, που έζησαν και μεγάλωσαν μαζί, έφυγαν από τη ζωή την ίδια νύχτα, με λίγες ώρες διαφορά.

Ήταν οι πιο ηλικιωμένες γυναίκες της ιταλικής πόλης Τρεβίζο, ενώ είχαν συμπληρώσει 107 χρόνια ζωής τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο αντίστοιχα.

Η Αλμπέρτα και η Τερέζα κατάγονταν από αριστοκρατικές οικογένειες που είχαν συνδέσει το όνομά τους με το Τρεβίζο και μαζί τους φεύγει ένα κομμάτι της ιστορίας του, όπως γράφει η εφημερίδα «Il Messaggero».

Όλοι θυμούνται την εγκάρδια προσωπικότητα της Αλμπέρτα, που συνδύαζε την ευγενή καταγωγή με μία φυσική ζεστασιά. Μια πολύ καλή συνομιλήτρια που διασκέδαζε επίσης τους καλεσμένους της με ανέκδοτα.

Η Αλμπέρτα ήταν η πρώτη γυναίκα που απέκτησε δίπλωμα οδήγησης στην επαρχία του Τρεβίζο. Στη δεκαετία του '30 ήταν πρωταθλήτρια στο τένις και το σκι, ενώ υπήρξε παθιασμένη ορειβάτισσα και αναβάτρια. Άφησε κάτω τα πέδιλα του σκι όταν ήταν «μόλις» 87 ετών. Ο πατέρας της, Πιέτρο, ήταν ο θεμελιωτής του νοσοκομείου του Κονελιάνο.

Ποτέ δεν παντρεύτηκε η Αλμπέρτα. Ούτε και η φίλη της, Τερέζα, που έμεινε ορφανή από μητέρα στα 12 χρόνια της. Είχε τρεις αδελφούς και μία αδελφή. Ο πατέρας της είχε διατελέσει για χρόνια ταμίας των περιουσιακών στοιχείων των ενοριών του Τριβένετο. Ανάμεσα στις δωρεές που έχει κάνει η οικογένεια της Αλμπέρτα είναι το παρεκκλήσι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καθεδρικό της ενορίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, 15:55