Μέσω βίντεο εμφανίστηκε ο Φετουλάχ Γκιουλέν, χαρακτηρίζοντας «άπιστους» όσους συλληφθέντες στην Τουρκία, πρώην μέλη της οργάνωσής του FETO, κατονομάζουν άλλα μέλη της οργάνωσης. Η Άγκυρα θεωρεί τη FETO υπεύθυνη για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία.

Στο βίντεο που διανεμήθηκε σε φιλικά προς την οργάνωση κοινωνικά μέσα, ο ιεροκήρυκας με έδρα την ΗΠΑ, δηλώνει ότι όσοι καταδίδουν άλλα μέλη της FETO «είναι άπιστοι, ακόμα και αν προσεύχονται δέκα φορές την ημέρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκιουλέν προσπαθεί με αυτή του την παρέμβαση να αποτρέψει μέλη της οργάνωσης από το να παραδοθούν στις τουρκικές αρχές, που έχουν προβεί σε χιλιάδες συλλήψεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Εκατοντάδες κατηγορούμενοι σε τρεις δικαστικές υποθέσεις, που σχετίζονται με το FETO, δικάζονται για την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν και τη διάπραξη δολοφονιών τη νύχτα της 15ης Ιουλίου.

Ο Γκιουλέν δηλώνει στο βίντεο ότι ο οργανισμός περνάει μια «κρίσιμη» διαδικασία και «εκείνοι που προτιμούν να υποστούν βία παρά παράδοση θα ανταμειφθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σχόλιά του αυτοεξορισθέντος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ ιεροκήρυκα έρχονται ημέρες μετά τις απολογίες ορισμένων πρώην ανώτερων στρατιωτών που παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στη FETO και κατονόμασαν άλλα μέλη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης