Τεταμένα παραμένουν τα πνεύματα στο Φέργκιουσον του Μιζούρι. Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από αστυνομικό τμήμα, έπεσαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κλίμα είναι βαρύ, παρά την ανακοίνωση του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας πως θα παραιτηθεί υπό το βάρος της έκθεσης-καταπέλτη που καταλογίζει κουλτούρα ρατσιστικής συμπεριφοράς στο Σώμα.

Κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού έξω από  το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον, ακούστηκαν δύο με τέσσερις πυροβολισμοίΣύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, στον ασύρματο της αστυνομίας μεταδόθηκε πως δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Με βάση τις ίδιες αναφορές, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, η αστυνομία χειρίζεται το σημείο ως «θερμό πεδίο πυρών».

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη (πρωί Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) ομάδα διαδηλωτών είχε συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα με συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και πανό, όπως «εδώ ζει ο ρατσισμός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), καθώς ο αριθμός των διαδηλωτών είχε αρχίσει να μειώνεται, ακούστηκαν πυροβολισμοί -μεταξύ δύο και τεσσάρων.

Σε βίντεο που μεταδόθηκε ακούγονται πυρά και εμφανίζονται άνθρωποι να απομακρύνονται τρέχοντας από τον τόπο του συμβάντος σε μία κίνηση πανικού. Ακούγονται κραυγές και στη συνέχεια δύο αστυνομικοί πέφτουν κάτω.

Η στιγμή που πυροβόλησαν τους δύο αστυνομικούς:

Οι πυροβολισμοί έπεσαν την ώρα που αστυνομικός κλοιός είχε σχηματισθεί μπροστά στο αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργανώθηκε μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας Τόμας Τζάκσον (σ.σ. έπειτα από τη δημοσιοποίηση έκθεσης του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που κατηγορεί για ρατσιστική συμπεριφορά την αστυνομία της πόλης).

Ο ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε στο πρόσωπο και ο άλλος στον ώμο. Νοσηλεύονται και έχουν τις αισθήσεις τους. «Τούς πυροβόλησαν επειδή είναι αστυνομικοί», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής της κομητείας του Σεντ Λούις Τζον Μπέλμαρ.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο Μάρκους Ρόινερ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ήταν τεταμένη και ότι -ακούγοντας τους πυροβολισμούς- θεώρησε ότι επρόκειτο για πυροτεχνήματα.

Ο Τζον Μπέλμαρ δήλωσε ότι δεν είναι γνωστή η προέλευση των πυρών. Σύμφωνα με τον Μάρκους Ρόινερ, τα πυρά προήλθαν από την πίσω πλευρά της ομάδας των συγκεντρωμένων. Ωστόσο πρόσθεσε ότι «το να φορτωθούν αυτήν την κατηγορία είναι τελείως άδικο».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN αναφέρει πως οι Αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης