Εθνικιστική φαρσοκωμωδία έξω από το Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, 18:58
Εθνικιστική φαρσοκωμωδία έξω από το Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης

Διαδήλωση  ολίγων Τούρκων εθνικιστών με επικεφαλής των πρώην Γενικό Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ουμίτ Γιαλέν, ο οποίος αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του ταξιάρχου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη έξω από το ανακαινισμένο Προξενείο της Ελλάδας στην παραλία της Σμύρνης.

Η συνάθροιση μερικών δεκάδων εθνικιστών είχε σαν αντικείμενο τη διαμαρτυρία για την κατάληψη από την Ελλάδα 18 νησιών και μερικών βραχονησίδων στο Αιγαίο. Με πανό παραληρηματικού περιεχομένου, οι διαδηλωτές ζήτησαν την άμεση επιστροφή των νησιών αυτών και την αποχώρηση των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται εκεί καθώς και των πολιτών που τα κατοικούν.

«Θα φύγετε όπως ήλθατε», γράφει ένα από τα πανό των διαδηλωτών που στην πλειοψηφία τους ήταν γέροντες. Σε ένα άλλο πανό έγραφε «Tsipra Go Home» Η φαρσοκωμωδία συνεχίστηκε με τους διαδηλωτές να εξηγούν ότι η Ελλάδα παραβίασε τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 κει εξόπλισε τα νησιά αυτά.( προφανώς οι εθνικιστές του πρώην ταξιάρχου είναι και απληροφόρητοι αφού το θέμα εξοπλισμού των νησιών, εμπεριέχεται στις πρόνοιες της συνθήκης του Μοντρέ).

Συνεχίζοντας οι Τούρκοι εθνικιστές, πρόσθεταν πως επειδή ακριβώς παραβιάστηκε η Συνθήκη της Λωζάνης,  η Ελλάδα απώλεσε το δικαίωμα ιδιοκτησίας επί των νησιών αυτών και άρα πρέπει να επιστραφούν πάραυτα. Ξεπερνώντας κάθε όριο ιλαρότητας τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδήλωση, ζήτησαν και την καταβολή στην Τουρκική Δημοκρατία όλων των κερδών που αποκόμισε η Ελλάδα από την εκμετάλλευση του κοιτάσματος στον Πρίνο, έξω από τη Θάσο δηλαδή, στα ανοιχτά της Καβάλας. Όλα τα παραπάνω προκαλούν μόνο γέλιο και σαρκασμό. Όμως η αλήθεια είναι πως το παραπαίων ρεπουμπλικανικό κόμμα που εξακολουθεί να αναφέρεται στον Κεμάλ Ατατούρκ αλλά ουδεμία πραγματική πολιτική ταύτιση έχει πια με το ιδεολογικό κληροδότημα του Τούρκου πολιτικού, έχει υιοθετήσει τις παραληρηματικές αυτές θέσεις εδώ και καιρό.

Ο ηγέτης του κόμματος αυτού και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κιλιντσάρογλου, έχει επανειλημμένος αναφερθεί σε 18 νησιά και βραχονησίδες που κατά τη γνώμη του ανήκουν στο τουρκικό κράτος και έχουν καταληφθεί από τους Έλληνες.

Oι διαδηλωτές κρατούσαν και μια μεγάλη φωτογραφία με κατοίκους και στρατιώτες σε κάποιο ελληνικό νησί του Αιγαίου να ποζάρουν με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο

Άλλωστε την ίδια θεωρία έχουν εδώ και δεκαετίες ασπαστεί οι Γκρίζοι Λύκοι της τουρκικής ακροδεξιάς καθώς και άλλες παραφυάδες του νεοφασιστικού μορφώματος της Τουρκίας από το κόμμα MHP που έχει συμμαχήσει με τον Ερντογάν έως γνωστές και άγνωστες ακροδεξιές οργανώσεις που δρουν στη γειτονική χώρα.

Τέλος ας επισημανθεί, έτσι για την ιστορία, πως η φαρσοκωμωδία αυτή με τη διαδήλωση έξω από το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης οργανώθηκε σε μια πόλη που δεν ελέγχεται από τον Ερντογάν, ούτε από τους ισλαμιστές.  Θεωρείται μάλιστα το απόλυτο πολιτικό φρούριο της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Τουλάχιστον οι ισλαμιστές του Ερντογάν και ο ίδιος προσωπικά δεν έχουν μέχρι στιγμής αναλωθεί στην παραγωγή τέτοιων ανοησιών και γελοιοτήτων που εκθέτουν πολιτικές δυνάμεις στην Τουρκία και καταδεικνύουν την ποιότητα των εθνικιστικών μορφωμάτων που επιβιώνουν και δρουν σε αυτή την χώρα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, 19:00