Ο Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος ειδικός της αμερικανικής κυβέρνησης όσον αφορά τις λοιμώδεις νόσους, δήλωσε χθες Τρίτη ότι επείγει να βελτιωθεί η δυναμικότητα των ΗΠΑ ως προς τη διενέργεια τεστ για την εξακρίβωση μολύνσεων από τον κορωνοϊό, εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσής του σε νότιες και δυτικές πολιτείες.

«Ασφαλώς πρέπει να τα πάμε καλύτερα», τόνισε ο Δρ. Φάουτσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Συνολικά, πρέπει να βελτιώσουμε» τη δυναμικότητα ως προς τα τεστ, επέμεινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρέχον διάστημα μπορεί να περάσουν μέρες, ακόμη και μία εβδομάδα, προτού κάποιος ή κάποια να μάθει τη διάγνωση. Αυτό το χρονοδιάγραμμα θεωρείται ότι δεν επιτρέπει να περιοριστεί αποτελεσματικά η εξάπλωση του SARS-CoV-2.

«Όταν έχεις ραγδαίες αυξήσεις (των κρουσμάτων) όπως αυτή που βλέπουμε τώρα το σύστημα εξουθενώνεται λιγάκι», είπε ο Φάουτσι, επισημαίνοντας τη συνεχιζόμενη εκρηκτική εξάπλωση της πανδημίας στον αμερικανικό Νότο.

Ακόμη, ο ανοσιολόγος ανέφερε ότι θεωρεί τον εαυτό του ρεαλιστή, προφανώς απαντώντας έμμεσα σε πρόσφατη δήλωση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον αποκάλεσε «κινδυνολόγο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φάουτσι διευκρίνισε στο CNN ότι δεν προσκλήθηκε να παίρνει μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου για την πορεία της πανδημίας από τον Λευκό Οίκο, που ξανάρχισε χθες ο Τραμπ έπειτα από μήνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης