Αιχμές Μέι κατά Τραμπ για τον χωρισμό παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018, 17:25
Αιχμές Μέι κατά Τραμπ για τον χωρισμό παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι χαρακτήρισε σήμερα «βαθύτατα σοκαριστικές» τις εικόνες των μικρών παιδιών που έχουν χωριστεί από τους μετανάστες γονείς τους, στο πλαίσιο της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» που ακολουθεί η αμερικανική κυβέρνηση.

«Οι εικόνες των παιδιών που κρατούνται σε κάτι που μοιάζει με κλουβί είναι βαθύτατα σοκαριστικές. Είναι λάθος, δεν συμφωνούμε μ' αυτό, δεν είναι αυτή η βρετανική προσέγγιση», είπε ενώπιον των Βρετανών βουλευτών η συντηρητική πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να επισκεφθεί τη Βρετανία στα μέσα Ιουλίου.

«Όταν δεν συμφωνούμε με τις ΗΠΑ, τους το λέμε», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προτίθεται να θίξει το θέμα αυτών των παιδιών στις συνομιλίες που θα έχει με τον Τραμπ. «Υπάρχει μια σειρά ζητημάτων που θα συζητήσω με τον πρόεδρο Τραμπ, μια σειρά θεμάτων που αφορούν τα κοινά συμφέροντά μας», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι μεταξύ αυτών θα είναι «η ασφάλεια και η άμυνα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται στο Λονδίνο στις 13 Ιουλίου, έπειτα από πολλές αναβολές κυρίως λόγω του φόβου οργάνωσης διαδηλώσεων εναντίον του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018, 17:26