Ένας Βρετανός πολίτης, ο οποίος έχει περάσει συνολικά επτά χρόνια στη φυλακή, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, επειδή κυκλοφορούσε γυμνός σε δημόσιους χώρους, έχασε τη δικαστική του διαμάχη την Τρίτη.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο είχε προσφύγει ο Στέφεν Γκαφ, αποφάσισε ότι ο «γυμνός πεζοπόρος», όπως έγινε γνωστός στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πρέπει να σέβεται τα αισθήματα των συμπολιτών του, φορώντας… τα ρούχα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός είχε γίνει γνωστός στη Βρετανία, καθώς ξεκίνησε να κάνει ένα οδοιπορικό κατά μήκος της χώρας, φορώντας μόνο ένα καπέλο και ένα σακίδιο. Καταδικάστηκε ωστόσο περίπου 30 φορές, καθώς κρίθηκε ένοχος για διατάραξη της δημόσιας τάξης και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με τον Γκαφ, ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής και η ελευθερία της έκφρασης, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, του δίνουν το δικαίωμα να κυκλοφορεί γυμνός, όποτε ο ίδιος επιθυμεί.

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο βρίσκεται στο Στρασβούργο, έκρινε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η «εκ προθέσεως επαναλαμβανόμενη αντικοινωνική συμπεριφορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν αρκετοί άλλοι τρόποι για να εκφράζει τις απόψεις του», κατέληξαν οι αρμόδιοι δικαστές.

Διαβάστε επίσης: To ημερoλόγιο με τις γυμνές στρατιωτίνες που σκανδάλισε ΗΠΑ και Βρετανία
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014, 13:08

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης