Τη συμφωνία ΠΓΔΜ – Ελλάδας για την ονομασία αλλά και την απόφαση να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και τα Τίρανα τον Ιούνιο του 2019, χαιρέτισε με σημερινή του ανακοίνωση το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Το ζήτημα τέθηκε στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σαφές ότι οι ηρωικές προσπάθειες των κυβερνήσεων, τόσο στα Τίρανα όσο και στα Σκόπια, να προετοιμάσουν τις χώρες τους για ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ, αποφέρουν καρπούς και θα ωφελήσουν όχι μόνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, αφού οι δύο χώρες πάρουν τη θέση τους στο τραπέζι της ΕΕ», σημείωσε ο επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος, Σεργκέι Στανίσεφ, ο οποίος προήδρευσε της σημερινής συνεδρίασης.

Σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων, ο κ. Στάνισεφ δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για το ρόλο μας στη διευκόλυνση της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών μετά από την πολυετή διαφωνία, συμπεριλαμβανομένων των διμερών συναντήσεων με το Ζόραν και το Αλέξη, που κορυφώθηκαν στη σύνοδο κορυφής των ηγετών μας τον περασμένο μήνα στη Σόφια».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών, ανέφερε ότι «όλη η προοδευτική οικογένεια στηρίζει την πορεία τους προς τη συμφιλίωση και προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας έτσι ώστε να απομακρυνθούν όποια εμπόδια για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης