Η εκπροσώπηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Ευρωεκλογές του 2019 και η πολιτική κατάσταση στην Καταλονία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησαν χθες στη Μαδρίτη ο Γκρέγκορ Γκίσι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τον Πάμπλο Ιγκλέσια, γενικό γραμματέα των Podemos, και τον Αλμπέρτο Γκαρθόν, γενικό συντονιστή της Izquierda Unida, στη Μαδρίτη.

Ο Γκ. Γκίσι ενημέρωσε τους συνομιλιτές του για τη συνάντησή του με τον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, ενώ οι τρεις συμφώνησαν στην ανάγκη να επιδιωχθεί «πολιτική λύση» σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ισπανία και την Καταλονία, ιδίως σε συνέχεια των «δραματικών» εξελίξεων στη νομική διαμάχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ένα αίτημα για μια «ευρεία» και «ανοιχτή» ενωμένη Αριστερά στην Ευρώπη, το οποίο «δεν εμπόδισε τα κόμματα να έχουν διαφορετικό παρελθόν και διαφορετικές πολιτικές απόψεις». Στο πλαίσιο αυτό, οι τρεις πολιτικοί συζήτησαν θέματα που άπτονται των Ευρωεκλογών καθώς και πιθανούς υποψήφιους για την Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης