Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης 

Εντύπωση προκάλεσε στους «παροικούντες» στην Ευρωβουλή, η γραπτή ερώτηση που υπέβαλλε ο Γερμανός ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Lars Patrick Berg, που ζήτησε από την Κομισιόν στοιχεία για την δράση των «Πυρήνων της Φωτιάς» το 2018 και 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τούτο δε διότι, ο Γερμανός ευρωβουλευτής, υποκινούμενος από άγνωστη αιτία, χρέωσε 6 επιθέσεις στην Ελλάδα από την Ομάδα «Πυρήνες της Φωτιάς» και στην ερώτηση του, ζήτησε από την Κομισιόν να τον πληροφορήσει, πόσοι θάνατοι, σοβαροί και μικροί τραυματισμοί και πόση υλική ζημία (εκφρασμένη σε ευρώ) προκλήθηκαν από την συγκεκριμένη ομάδα.

Απαντώντας σήμερα, ωστόσο, η Επίτροπος Johansson, διευκρίνισε στον «ανησυχούντα» Γερμανό ευρωβουλευτή ότι, οι έξη επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2018 στην Ελλάδα, δεν ήταν από την Ομάδα των «Πυρήνων της Φωτιάς» ενώ, δεν υπάρχουν αντίστοιχα αριθμητικά στοιχεία για το 2019.

Η Επίτροπος αναφέρει, ακόμη, ότι η Κομισιόν χορήγησε επιχορήγηση στο Ευρωπαϊκό Στρατηγικό Δίκτυο Επικοινωνίας, προκειμένου να συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις για την πρόληψη του εξτρεμισμού στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επίτροπος απέφυγε ν’ απαντήσει στο τρίτο σκέλος της ερώτησης του ευρωβουλευτή, που αναφέρονταν στο ποιες δράσεις, όπως η διδασκαλία για τον κομμουνισμό / σοσιαλισμό / αναρχία, η εξωστρέφεια του αριστερού εξτρεμισμού και η εκπαίδευση για την αντιμετώπιση του αριστερού εξτρεμισμού, μπορεί ν’ αναλάβει η Κομισιόν για ν’ αποτρέψει , ιδιαίτερα τους νέους από τη συμμετοχή τους στον αριστερό εξτρεμισμό και τρομοκρατία.!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης