Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center στην Ουάσινγκτον, οι Δυτικοευρωπαίοι εκφράζουν την πίστη σε έναν χριστιανικό Θεό σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι οι άνθρωποι στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το δίκτυο Euronews.

Η Αρμενία (79%) και η Γεωργία (72%) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, με τη μεγάλη πλειονότητα των ενηλίκων να δηλώνει ότι πιστεύει στον Θεό με απόλυτη βεβαιότητα, ενώ η Γαλλία (11%), η Ελβετία (11%) και η Γερμανία (10%) ήταν οι συμμετέχουσες στην έρευνα χώρες με τη μικρότερη βεβαιότητα αναφορικά με την ύπαρξη του Θεού. Μεταξύ των χωρών της δυτικής Ευρώπης που συμμετείχαν στην έρευνα, μόνο στην Πορτογαλία (44%) περισσότεροι από τους τρεις στους 10 δηλώνουν ότι είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο Θεός υπάρχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι σε πολλές από τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης που συμμετείχαν στην έρευνα εξέφρασαν μεγαλύτερη βεβαιότητα για την ύπαρξη του Θεού, συμπεριλαμβανομένων της Ρουμανίας (64%), της Ελλάδας (59%) και της Κροατίας (57%). Η έρευνα του Pew Research Center έδειξε επίσης ότι το ήμισυ και πλέον των ενηλίκων στην Ελλάδα, στη Βοσνία, στην Αρμενία, στη Γεωργία και στη Ρουμανία δήλωσε ότι η θρησκεία ήταν πολύ σημαντική στη ζωή του, σε σύγκριση με περίπου έναν στους 10 ενήλικες που τόνισε τη σημασία της θρησκείας στη Γαλλία, στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών να δηλώνουν ανοικτά ότι δεν πιστεύουν στον Θεό ήταν η Τσεχική Δημοκρατία (66%), η Σουηδία (60%), το Βέλγιο (54%) και η Ολλανδία (53%).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης