Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για όλα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία νωρίτερα σήμερα απείλησε να της επιβάλει κυρώσεις στην περίπτωση που δεν τροποποιήσει τους νόμους που ψήφισε πρόσφατα, όπως αυτός για τη μεταρρύθμιση της κεντρικής τράπεζάς της.

«Η Ουγγαρία είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για τα θέματα που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να διαπραγματευτεί και να αναζητήσει λύσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ουγγαρία είναι ένα κράτος δικαίου» και η κυβέρνησή της παραμένει πιστή «στις ευρωπαϊκές αξίες», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, την ώρα που Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον καταγγέλλουν τα «αντιδημοκρατικά» σημεία που περιλαμβάνει το νέο σύνταγμα της χώρας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν να τροποποιήσει ορισμένα αμφιλεγόμενα άρθρα της νομοθεσίας της και να περιορίσει το υπερβολικό έλλειμμά της.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι «θα διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης