Κρατικό επενδυτικό ταμείο της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία βιοτεχνολογίας της Νότιας Κορέας GL Rapha για την παρασκευή ετησίως περισσότερων από 150 εκατομμυρίων δόσεων του Sputnik-V, του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία αναμένεται να αρχίσει την παραγωγή τον ερχόμενο μήνα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF). Οι δόσεις που θα παρασκευάζονται στη Νότια Κορέα θα προορίζονται για παγκόσμια διανομή, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το RDIF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δημιουργοί του ρωσικού εμβολίου ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι αυτό βρέθηκε ότι είναι κατά 92% αποτελεσματικό στην προστασία των ανθρώπων από την COVID-19, σύμφωνα με την ενδιάμεση ανάλυση των αποτελεσμάτων των δοκιμών.

Η Ρωσία εντείνει τις εγχώριες δυνατότητες παραγωγής, οι οποίες θα επικεντρωθούν στην κάλυψη των δικών της αναγκών. Ωστόσο έχει επίσης συνάψει συμφωνίες για την παρασκευή 500 εκατομμυρίων δόσεων ετησίως στο εξωτερικό για την προμήθεια άλλων χωρών.

Το RDIF, το οποίο υποστηρίζει την ανάπτυξη του εμβολίου και είναι υπεύθυνο για τη διάθεσή του στις αγορές στο εξωτερικό, διευκρίνισε επίσης ότι έχει παραγγελίες για περισσότερες από 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις του Sputnik-V.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης