Αισχροκέρδεια στη Ρώμη: Τουρίστες πλήρωσαν 119,34 ευρώ για τέσσερα χοτ ντογκ και τέσσερα αναψυκτικά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, 11:19
Αισχροκέρδεια στη Ρώμη: Τουρίστες πλήρωσαν 119,34 ευρώ για τέσσερα χοτ ντογκ και τέσσερα αναψυκτικά

Πόσο μπορούν να κοστίζουν στο κέντρο της Ρώμης τρία χοτ-ντογκ, ένα σάντουιτς με προσούτο και τυρί, τέσσερα κουτάκια Coca Cola κι ένα μπουκαλάκι νερό; Λίγο θα πει κάποιος και το ίδιο σκέφτηκε και μία οικογένεια από την Απουλήια που επισκέφθηκε την «Αιώνια Πόλη». Όταν όμως ήλθε ο λογαριασμός ύψους 119,34 ευρώ, το φαγητό - παρότι ήπιαν και ανθρακούχα αναψυκτικά- μάλλον τους «κάθισε» στο στομάχι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Il Messaggero», που για του λόγου το αληθές δημοσιεύει και φωτογραφία του αναλυτικού λογαριασμού που πήραν στα χέρια τους οι πελάτες, πέρα από τις εξωφρενικές τιμές των προϊόντων, είχαν χρεωθεί και 17,34 ευρώ για το... σέρβις.

«Ακόμη ένα "δάγκωμα" σε τουρίστες στην πρωτεύουσα» επισημαίνει η εφημερίδα, για την «οικογένεια με τους δύο γονείς και τα παιδιά 11 και 15 ετών», που θέλησαν να καθίσουν στο μπαρ «τη φορά αυτή στη Via della Conciliazione». Μετά τον λογαριασμό των 430 ευρώ στην ίδια ζώνη του Castel Sant'Angelo σε ζευγάρι Γιαπωνέζων, ένα συμβάν που συζητήθηκε ιδιαίτερα τον περασμένο Σεπτέμβριο και οδήγησε σε έρευνα των δημοτικών αρχών στο εστιατόριο αυτό, υπενθυμίζει η «Messaggero».

Είναι πολλές οι ανάλογες περιπτώσεις υπερχρεώσεων πελατών σε εστιατόρια και μπαρ της Ρώμης, που έχουν αναγκάσει το Καμπιντόλιο (δημαρχία) να αναζητεί νέα μέτρα, ώστε να υπάρχει έλεγχος και πειθαρχικά μέτρα στις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης και για να προστατευθούν οι τουρίστες από πιθανή εκμετάλλευση κι αισχροκέρδεια.

Πηγές: Il Messaggero, La Repubblica, huffingtonpost.it. ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, 12:08