Η συντριβή ενός μικρού αεροπλάνου στο Κονέκτικατ είναι μια “εσκεμμένη πράξη”, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές, κι έπειτα από τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας.

Ο μαθητευόμενος πιλότος (φοιτητής) έριξε το Piper PA-34 Σενέκα, σε πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος το απόγευμα της Τρίτης, μέσα σε μια γειτονιά στο ανατολικό Hartford, προκαλώντας πυρκαγιά που έκανε το αεροσκάφος στάχτη σύμφωνα με μάρτυρες στο Hartford Courant.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας του Υπουργείου Μεταφορών ανέφερε ότι την ευθύνη πλέον της έρευνας την έχει το FBI.

Ο πιλότος-μαθητής πέθανε στη σκηνή σύμφωνα με αξιωματούχους, ενώ ο εκπαιδευτής πτήσεων της Αμερικανικής Ακαδημίας Πτήσεων, μετεφέρθη στο νοσοκομείο με εγκαύματα.

Δεν υπήρξε έως τώρα πάντως, άμεση απόδειξη ότι το περιστατικό συνδέεται με την τρομοκρατία, σύμφωνα με ανώτερο ομοσπονδιακό επιβολής του νόμου, ο οποίος μίλησε στο NBC News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το FBI πάντως σκοπεύει να ζητήσει ένταλμα έρευνας για να ελεγχθούν οι ηλεκτρονικές συσκευές του πιλότου- μαθητή.

Σε δήλωσή του στο NBC Κονέκτικατ, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Brian Foley επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, σε ένα κοντινό συγκρότημα διαμερισμάτων, κοντά στο σημείο όπου το αεροπλάνο συνετρίβη.

Ο Υπαρχηγός της αστυνομίας του ανατολικού Χάρφορντ Josh Litwin δεν επιβεβαιώνει τις ταυτότητες των δύο ατόμων επί του αεροσκάφους ή τη σχέση τους.

«Τίποτα δεν έχει αποκλειστεί, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας ενός ατυχήματος», είπε, προσθέτοντας ότι το FBI έχει ήδη αναλάβει τις έρευνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης