Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών, François Hollande, εξέφρασε την Παρασκευή την πεποίθησή του πως σε περίπτωση που επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου θα έχει «πολλούς περισσότερους συμμάχους απ’ ό, τι μπορεί να φανταστεί κανείς για να δοθεί άλλος προσανατολισμός στην οικοδόμηση της Ευρώπης».

«Εάν ο γαλλικός λαός, του οποίου την ψήφο δεν επιθυμώ να προκαταλάβω, με εκλέξει, θα έβρισκα πολλούς περισσότερους συμμάχους απ’ όσους κανείς μπορεί να φαντασθεί για να δώσουμε άλλο προσανατολισμό στην οικοδόμηση της Ευρώπης», υποστήριξε από την Πολωνία όπου είχε επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από αυτήν την άποψη, οι ευρωπαϊκές επισκέψεις μου θα αποβούν χρήσιμες», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κοινοβούλιο της Πολωνίας.

Ερωτηθείς για την «απομόνωσή του» όσον αφορά στη βούλησή του να επαναδιαπραγματευτεί την Ευρωπαϊκή Συνθήκη, ο Hollande απάντησε πως «ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας είχε υποστηρίξει ο ίδιος πως θα ήταν πολύ δύσκολο να επιτύχει τον στόχο της μείωσης του ελλείμματος που θέτει ως προοπτική η Συνθήκη. Στην ίδια διαπίστωση οδηγήθηκε και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας», συμπλήρωσε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης