Ελεύθερος αφέθηκε τελικά το Σάββατο ένας δημοσιογράφος της Φωνής της Αμερικής (Voice of America) ο οποίος είχε συλληφθεί από τις Αρχές της Αιθιοπίας, μαζί με τον μεταφραστή του, στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας, Αντίς Αμπέμπα.

Ο Πίτερ Χάινλαϊν και ο μεταφραστής του Σιμεγκίνε Γιεκόγιε συνελήφθησαν ενώ έφευγαν από ένα τέμενος το απόγευμα της Παρασκευής και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τη «Voice of America».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανακριθήκαμε από έναν αστυνομικό που μας είπε ότι κάναμε ρεπορτάζ παράνομα. Είπε ότι πήγαμε σε μια προβληματική περιοχή και ότι οι δημοσιογράφοι δεν είχαν καμιά δουλειά να πάνε εκεί», φέρεται να είπε ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με ένα κείμενο που δημοσίευσε στον ιστότοπό του ο σταθμός, ο οποίος χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των Η.Π.Α..

Οι δύο άνδρες απελευθερώθηκαν αφού ένας αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας επισκέφθηκε τη φυλακή όπου κρατούνταν, μετέδωσε επίσης η «Voice of America».

Διαβάστε επίσης:
Σύλληψη δημοσιογράφου της «Voice of America» στην Αιθιοπία, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Μαΐου 2012, 06:53

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης