Θα συνεχιστεί η έρευνα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου εθεάθη για τελευταία φορά ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα που θα μας δώσουν μια λογική εκδοχή το συντομότερο δυνατό, διότι η έρευνα εξετάζει πολλά πράγματα όπως τις τοξικές ουσίες και αυτά τα υλικά που μπορούν να καλυφθούν τα ίχνη τους», δήλωσε ο Ερντογάν χαρακτηριστικά.

Η έρευνα, όπως έγινε γνωστό, θα επεκταθεί και στην κατοικία του Γενικού Πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας.

Μια κοινή ομάδα Τούρκων και Σαουδαράβων διεξήγαγε έρευνες για εννέα ώρες στο κτίριο του Προξενείου, κατά τη διάρκεια της οποίας περιήλθαν στην κατοχή της αστυνομίας στοιχεία σχετικά με την υπόθεση που αποδείκνυαν ότι ο δημοσιογράφος δεν άφησε ποτέ το κτίριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk TV είχε μεταδώσει ότι η τουρκική αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο το σώμα του Κασόγκι να έχει διαλυθεί σε οξύ.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο πρόκειται να συναντηθεί με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας για να συζητήσουν την εξαφάνιση του δημοσιογράφου.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης